Menu

Bands

Welke bands worden het dit jaar? Welke bands worden het dit jaar?

De Bandcontest.. en de winnaar is....

....She's got Legs....

De bandcontest vond plaats op vrijdag 14 maart 2014 in cafe Bar@bas te Boven-Leeuwen. Drie bands streden om een plaats op het festival op het Talentenpodium. 

De deelnemers waren:

Season Crow

Woorden staan tot daden staat geschreven in een biografie. Echter, wat zijn daden als woorden nooit op een beat worden gegooid? Ze besloten om rap te maken. Maar wat was rap zonder muziek? Funk werd gecreëerd en werd ondergedompeld in een bad vol verschillende muzieksmaken. De cross-over was ontstaan. De vertolkers van deze cross-over waren de vogels die deze klanken floten. Maar ook zij werden ondergedompeld, ze begonnen te kraaien. Seizoen na seizoen bleef het gekraai klinken maar mensen raakte er aan gewend en de magie van het gekraai werd verloren. Dit veranderde toen een groep het gekraai ontdekte, deze groep noemde zichzelf Season Crow.

She's got Legs

In 2010 begonnen vier mannen met het schrijven van hun eigen repertoire onder de naam She’s got Legs. De Noord-Limburgse formatie (America) schaafde aan zijn nummers en beklom, na enkele optredens voor vrienden en familie, in de zomer van 2011 echt het podium. In het voorjaar van 2013 hebben ze hun eerste EP 'the Maze' uitgebracht, waarna meerdere optredens volgden met als hoogtepunt het bevrijdingsfestival in Wageningen. De naam doet het al een beetje vermoeden. De band speelt aanstekelijke, door vrouwen en het leven geïnspireerde indie-pop/rock.

Sister Johnson

Sister Johnson is een Nijmeegse band die Amerikaanse, gitaargeoriënteerde rock speelt met seventies-invloeden van uiteenlopende blues-, soul-, pop- en garagerockbands. Noem het Rock ‘n Roll, wij noemen het graag Raw ’n Roll! Na enige bezettingswisselingen is Sister Johnson weer helemaal op stoom en klaar om te doen waar ze goed in is: Live spelen!

More in this category: « Editie 2012 Editie 2013 »
back to top

Social media